Terreininrichting Hampshire Plaza Hotel

Locatie: Groningen
Landschap: woonwijk, groenstructuur
Functies: hotel
Oppervlakte: 7,5 ha
Opdrachtgever: Hampshire Plaza Hotel
Team: My Backyard
Soort opdracht: visievorming, schetsontwerp en tekenwerkzaamheden

 

Terreininrichting met allure, passend bij de hoofdfunctie van het gebouw als hotel

 

Het voorterrein van het Hampshire hotel Plaza in Groningen voldoet niet meer aan de wensen van deze tijd. De inrichting dateert uit de tijd dat er in het gebouw het KPN-opleidingscentrum Meerwold gevestigd was. Aanpassingen aan de functies die horen bij een hotel waren dan ook nodig. 

Doel was om tijdens het ontwerp de beschikbare middelen slim in te zetten, zodat niet alleen bijzondere elementen behouden konden blijven, maar ook een maximaal resultaat gehaald wordt tegen zo laag mogelijk kosten. Naast dit uitgangspunt zijn de voorgesteld ingrepen faseerbaar, zodat delen aangepakt kunnen worden passend binnen het beschikbare budget.

In opdracht van Hampshire Plaza hotel heeft My Backyard de visie en het schetsontwerp verzorgd van het voorterrein en de aansluiting op het nieuwe ontwerp van het hotel aan de zijde van het Hoornsemeer.
Aan de hand van persoonlijk en direct contact en heldere ontwerptekeningen en visualisaties is het resultaat vroeg in het proces inzichtelijk gemaakt.

Hampshire Plaza
Hampshire Plaza
Hampshire Plaza
Hampshire Plaza
Hampshire Plaza
Hampshire Plaza
Hampshire Plaza
Hampshire Plaza
Hampshire Plaza
Hampshire Plaza
Hampshire Plaza
Hampshire Plaza
Hampshire Plaza
Hampshire Plaza
Hampshire Plaza
Hampshire Plaza
Hampshire Plaza
0160317 deeluitwerking hampshire_Page_11
Hampshire Plaza
2015 Webdesign: www.wouterstorm.com
Hampshire Plaza

plankaart