Julianalaan
julianalaan
julianalaan
julianalaan
visualisatie julianalaan

Locatie: Leeuwarden

Landschap: stedelijk, infrastructuur

Functie: wegen

Oppervlakte: 2,0 ha

Opdrachtgever: Gemeente Leeuwarden

Team: Gemeente Leeuwarden en My BackYard

Soort opdracht: visualisatie

 

 

Uniform profiel stadsring

vergroot herkenbaarheid

 

Doel van de herinrichting was de doorstroming van het verkeer en de oversteekbaarheid van de Julianalaan. Bij de herinrichting van dit deel van de stadsring is ook nadrukkelijk gekeken naar de leefbaarheid en veiligheid van de aangrenzende wijken.

 

De binnenring wordt extra herkenbaar doordat er een principeprofiel ontwikkeld is hiervoor. Het standaardprofiel van de binnenring bestaat uit twee gescheiden rijstroken, een overrijdbare middenberm en aan twee zijden een parallelstructuur voor de fietsers en bestemmingsverkeer. Zijn groene uitstraling krijgt de binnenring door de bomen en de hagen langs de rijbaan.

Het ontwerp is door de gemeente Leeuwarden gemaakt. My BackYard maakte de visualisaties door op een efficiënte wijze een deel van het standaardprofiel wat al gerealiseerd was in een foto van de huidige situatie te ‘photoshoppen’.

2015 Webdesign: www.wouterstorm.com