Oostergoplein

Locatie: Leeuwarden

Landschap: stedelijk, infrastructuur

Functie: wegen

Oppervlakte: 3,0 ha

Opdrachtgever: Gemeente Leeuwarden

Team: Gemeente Leeuwarden en My BackYard

Soort opdracht: beeldkwaliteitsplan, schetsontwerp, voorlopig ontwerp, referentieontwerp voor UAV-GC contract, visualisatie

 

 

Verkeersruimte met verblijfskwaliteit

 

Om de doorstroming van het verkeer te verbeteren wilde de gemeente Leeuwarden het Oostergoplein aanpassen. Dit was nodig aangezien het Oostergoplein een steeds drukker en belangrijker kruispunt wordt voor voetgangers, fietsers en auto's. De belangrijkste opgave was het op een logische, sociaal veilige en natuurlijke wijze inpassen van een fiets- en voetgangersonderdoorgang in haar omgeving.

 

Binnen het ontwerp is rekening gehouden met een te ontwikkelen woontoren die met haar voet in de zuidelijke toerit van de onderdoorgang staat.

De onderdoorgang is op een logische wijze ingepast door bestaande richtingen in het stedelijke weefsel te gebruiken. Hierdoor is een prettige verkeersruimte ontstaan met verblijfskwaliteit.

Het gebruik van hoogwaardige en tijdloze materialen maakt het ontwerp niet alleen duurzaam maar ook beheerbaar.

plankaart oostergoplein
oostergoplein
oostergoplein
oostergoplein
oostergoplein
oostergoplein
oostergoplein
oostergoplein
oostergoplein
oostergoplein
vogelvlucht oostergoplein
visualisatie oostergoplein
visualisatie oostergoplein
visualisatie oostergoplein
principeprofiel oostergoplein
detail oostergoplein
detail oostergoplein
2015 Webdesign: www.wouterstorm.com