Speelplaats de Bongerd 

 

Locatie: Leidsche Rijn, Utrecht

Landschap: nieuw stedelijk

Functie: recreatie

Oppervlakte: 0,1 ha

Opdrachtgever: Projectbureau Leidsche Rijn

Team: Eker & Schaap en My BackYard

Soort opdracht: schetsontwerp inrichtingsplan

 

 

Gebruik van natuurlijke materiaal

 

De speelplek in de Bongerd ligt op de overgang van een plein en een groen hof. Het gedeelte op het plein bestaat uit een grote zandbak en een rij van banken gecombineerd met fietsbeugels.

Drie perenboompjes geven schaduw en beschutting. De gecombineerde rij banken en fietsbeugels zorgt er voor dat kleine kinderen niet zomaar in één keer de fietsboulevard op kunnen rennen.

Het ruime oppervlakte verharding rond de elementen geeft volop gelegenheid tot rennen, fietsen, skaten, etc. De overgang tussen verharding en gras wordt gevormd door een brede betonnen zit- en speelrand. Op het gras staan nog drie speeltoestellen.

2015 Webdesign: www.wouterstorm.com