WaterCampus
bouwvolume watercampus
openbare ruimte watercampus
footprint watercampus
watercampus
watercampus
watercampus
watercampus
watercampus
watercampus
watercampus
watercampus
watercampus

Locatie: Leeuwarden

Landschap: stedelijk

Functie: bedrijven, recreatie

Oppervlakte: 2,5 ha

Opdrachtgever: Gemeente Leeuwarden

Team: Gemeente Leeuwarden en My BackYard

Soort opdracht: stedenbouwkundige randvoorwaarden

 

 

Positieve wisselwerking gebouw en omgeving

 

Het betreft het opstellen van stedenbouwkundige randvoorwaarden voor de bouw van de uitbreiding van de WaterCampus. Het te realiseren gebouw herbergt kantoren, laboratoria, ontmoetingsruimten en parkeervoorzieningen.

 

De locatie ligt aan de Potmarge. Van oorsprong een natuurlijke stroom waarlangs de veengebieden ten zuidoosten van Leeuwarden ontwaterd werden. Stedenbouwkundig manifesteert het gebied zich als een continu groen/blauwe ruimte. Gebouwen staan los in de ruimte, autonoom, zonder zichtbare relatie met de wijk ten noorden en ten zuiden van de Potmarge. Bijzondere aandacht is bij het opstellen van de randvoorwaarden uitgegaan naar de bijzondere ligging aan de Potmarge. Doel was om beide elkaar te laten versterken. Dit betekende als randvoorwaarde het realiseren van een alzijdig gebouw en een royaal openbaar toegankelijk gebied dat aansluit bij de groenstructuur van de Potmarge.

2015 Webdesign: www.wouterstorm.com