Wiebengacomplex Hanzehogeschool

Locatie: Groningen
Landschap: woonwijk
Functies: school
Oppervlakte: 1,2 ha
Opdrachtgever: Hanzehogeschool
Team: Hanzehogeschool, My Backyard en Citeg
Soort opdracht: visievorming, ontwerp, kostenraming en tekenwerkzaamheden

 

Gezond schoolterrein met bijzondere functies

 

De aanleiding voor de herinrichting van het Wiebengacomplex van de Hanzehogeschool is de renovatie en uitbreiding van het gebouw op het binnenterrein.
De vorm van het binnenterrein verandert niet alleen ook de functie van het Eyssoniusplein verandert door bijvoorbeeld het verplaatsten
van de hoofdingang en het verwijderen van de fietsenstalling op het voorplein. 
Het concept van 'losse cellen' dat bij de inrichting van het gebouw gebruikt is uitgebreid en dient
als basis voor het ontwerp van de terreininrichting. Hierdoor wordt de eenheid tussen binnen en buiten versterkt.
Het terrein herbergt naast de gebruikelijke functies een oefentuin voor de opleiding fysiotherapie en diverse spelaanleidingen op het voorplein om het bewegen in de pauzes te bevorderen. Het ontwerp is zo opgebouwd dat middelen slim ingezet zijn zodat niet alleen bijzondere elementen behouden blijven, ook wordt een maximaal resultaat gehaald tegen zo laag mogelijk kosten. Dit kan door bijvoorbeeld waardevolle bomen in te passen en goede
materialen her te gebruiken.

In opdracht van Hanzehogeschool Groningen heeft My Backyard de visie en het ontwerp verzorgd van zowel het voorplein en het binnen- en achterterrein van het Wiebengacomplex.
Aan de hand van persoonlijk en direct contact, visualisaties en kostenraming is het resultaat vroeg in het proces inzichtelijk gemaakt.

2015 Webdesign: www.wouterstorm.com