Woonzorgcentrum
Nieuwe Mellens

 

Locatie: Leeuwarden

Landschap: stedelijk

Functie: wonen, voorzieningen

Oppervlakte: 2,5 ha

Opdrachtgever: Noorderbreedte

Team: Linum en My BackYard

Soort opdracht: schetsontwerp, voorlopig ontwerp, definitief ontwerp

 

 

Ontwerp stimuleert herinneringen van bewoners

 

Nieuw Mellens is een woonzorgcentrum. De nadruk in Nieuw Mellens ligt op samen met elkaar de dag doorbrengen met huiselijke activiteiten. De vraag was om met beperkte middelen de verouderde, anonieme en harde terreininrichting te vervangen door een groene, zachte wereld waar de bewoners zich thuis voelen.

 

Het concept is gebaseerd op het creëren van een inrichting in vorm, kleur, gebruik en geur die herinneringen opwekken uit de jeugd van de bewoners.

Door slim hergebruik van aanwezige materialen was het mogelijk om dit project te realiseren met beperkte middelen.

2015 Webdesign: www.wouterstorm.com